HOME STAGING

 

A Home Staging napjainkban egyre szélesebb körben alkalmazott technika, melynek során szakember készíti elő az ingatlant az értékesítésre. Meghatározza, mit kell tenni annak érdekében, hogy a bemutatás a lehető leghatásosabb legyen. Lényege: az eladásra szánt ingatlanokat olyan állapotba hozni, mely kívánatos a leendő vásárlók számára, az általános ízlés és elvárások figyelembevételével. A jó adottságokat ki kell hangsúlyozni, a kevésbé előnyösekről el kell terelni a figyelmet. A Tulajdonos általában tele van pozitív előítéletekkel, ettől esetleg nem veszi észre az ingatlan hibáit. A leendő vevőnek viszont azonnal ezek ötlenek a szemébe. Bizonyított tény, hogy az értékesítésben kulcsszerepet játszik az első benyomás az ingatlanról. A potenciális vevő ugyanis az oda való belépést követő 15 másodpercen belül eldönti, hogy kell-e neki az adott ingatlan vagy sem. A Home Staging-nek köszönhetően sokkal hatékonyabbá válik az ingatlan értékesítése. A munka során befektetett összeg többszörösen megtérül. Statisztikák szerint az eladásra szakszerűen felkészített ingatlanok sokkal rövidebb idő alatt és drágábban adhatók el, mint a hasonló, nem felkészítettek.
A felkészítés javasolt összege általában az ingatlan értékének 2-5%-a. Ez magában foglalja a javítási munkálatokat, vásárolt bútorokat és kiegészítőket, szállítást, profi fotózást és a felkészítés díját is. Az ingatlan eladási értékének növekedése általában 10-30% közé tehető.

Az ingatlan tanulmányozása, felmérése, fotózása után írásos dokumentációt készítek minden helyiségre vonatkozóan az elvégzendő feladatokról: javaslatokat adok az átrendezésre, javításokra (ami kis költségvetésből megoldható, de lényegesen növelheti az ingatlan értékét - pl. csöpögő csaptelep, rosszul záródó szobaajtó, foltos fal festése), dekorációra, felesleges bútordarabok eltávolítására. A cél az, hogy a potenciális vevő könnyebben el tudja képzelni, hogyan fogja majd berendezni az ingatlant, ha megveszi. Amennyiben üres ingatlanról van szó, javaslom bútorok, kiegészítők, dekorációk stb. beszerzését. Egy jól berendezett ingatlan mindig tágasabbnak tűnik, mint egy üresen álló. A vevők is könnyebben döntenek, ha már adottak a helyiségek funkciói. A Tulajdonos által elvégzett/elvégeztetett munka után fotókkal dokumentálom a végeredményt.

Ár budapesti helyszín esetén: 60.000.- forint
Ár vidéki helyszín esetén: 80.000.- forint

Lehetőség van a szolgáltatás kibővítésére boltlátogatással. Segítek a helyszínen megbeszélt változtatásokhoz szükséges beszerzendő termékek kiválasztásában, akár a Tulajdonos, akár az általam javasolt üzletekben.

Ár budapesti helyszín esetén: 6.000.- forint /óra (megkezdett óra)
Ár vidéki helyszín esetén: 8.000.- forint /óra (megkezdett óra)

 

 

Tuesday the 16th. (C) 2012 Classic Interiors - Joomla Templates