LAKBERENDEZÉS

 


Miért fogadjak fel lakberendezőt? Legtöbbünknek ez a kérdés fordul meg a fejében először erről a szakmáról hallva.
A jó lakberendező a tervezés során a tulajdonos igényei és az ingatlan adottságainak figyelembevételével a lehető legtökéletesebb enteriőrt alkotja meg.
Egy lakberendező felfogadása nem jelenti feltétlenül vagyonok kifizetését, nem egy felesleges tétel a költségek listáján. A lakberendező ugyanolyan szakember, mint bárki más, aki értékes munkát tesz le az asztalra és szakértelmével a Tulajdonosok segítségére van. Munkája és ezzel díjazása függ a teljes költségkerettől, a lakás/ház méretétől, a határidőktől, az esetleges extrém igényektől és még sorolhatnám. Előzetes egyeztetés és kalkuláció alapján kerül meghatározásra ugyanúgy, mint bármilyen más szakemberé, az élet bármely területén.
Még a legátlagosabb lakásból is ki lehet hozni egy csodás otthont. Panellakásban is érezhetjük magunkat egy kastély tulajdonosának. A klasszikus stílusok varázspálcát adnak ehhez a kezünkbe – ne féljünk használni!
Nem tudja, hogyan illeszthető bele a megtartani kívánt örökölt bútor egy mai élettérbe? Hogyan lehet egy gyűjteményt az enteriőr részévé tenni? A modern technika vajon kiegészíthető-e régies bájjal? Segítek!

 

Történelmi stílusok

Ha a Tulajdonosnak különösen tetszik valamelyik nagy történelmi kor, helyszín, stílus, azt akár a lakásában is megvalósíthatom. Ma kapható termékekkel könnyen el lehet érni pl. ókori római, viktoriánus vagy akár shaker hangulatot is anélkül, hogy a lakótér egy színház vagy múzeum benyomását keltené. Nem kell az életterünket tárgyakkal túlzsúfolni ahhoz, hogy a megfelelő hatást elérjük.

Tematikus stílusok

Ha a Tulajdonos utazásai során (vagy akár olvasmányai közben) olyan tájakon, országokban járt, melynek légkörét szeretné bevinni itthoni életterébe is, annak semmi akadálya. Egy lakáson/házon belül akár többféle ország/helyszín is megjeleníthető a különböző helyiségben. A kulcs az összekapcsolásukban rejlik. Ha valakinek tetszik például a tengerpart és Párizs légköre is, ezt akár egyszerre is alkalmazni tudom a lakásában anélkül, hogy az oda belépőt káosz fogadná. 

Klasszikus stílus

A klasszikus lakberendezés nem feltétlenül jelent antik (ezért méregdrága) bútorokat és vagyonokat érő festményeket, létrehozható akár boltban kapható, akár egyedileg készített bútorokkal, kiegészítőkkel, megoldásokkal is. Az időtlen, letisztult vonalú klasszikusnak mondott stílus sok évre nyújt élvezhető légkört a lakásban. Pihentető, otthonos, kifinomult hatásaival az egyik legkedveltebb megoldás. Nem kell attól félni, hogy az alkalmazott szín, forma, vagy bútor a következő évben már nevetségesen hat a látogató számára. Bármilyen színnel vagy színkombinációval el tudom érni ezt a hatást, akár modern bútorok használatával is.

 

Tuesday the 16th. (C) 2012 Classic Interiors - Joomla Templates